Logo

Olgi nagyi receptjei: Csoki habos piskóta.

süti

A szokott módon piskótát sütök.

Ahány tojás, annyi EK liszt és cukor.

6 db tojást a robotgéppel felverek

6 EK kristálycukorral jó habosra

6 Ek lisztben elkeverek 2 kk sütőport.

A sütőporos lisztet kanalanként, már kézzel keverem el a cukros tojásban.

Sütőpapírral bélelt tortaformába, vagy tepsibe kerül.

Előmelgített 220 C°-os sütőben 10 percig sül, majd mérsékelem 180C °-ra , így sül még 15 percig, légkeverésen.

Most nagyon szép sárga házi tojást kaptam, gyönyörű sárga piskótám lett.

Most nem vajas krém, hanem tejszínes főzött csoki habos krém került bele, és rá.

Főzött csoki habos krém.

Fél liter 20%-os főzőtejszínben felolvasztok 20 dkg 70%-os csokit.

3 eEK cukor kerül még bele.

Összeforralom, egy kevés ideig főzöm is..

Kihűtés után a hűtőbe kerül pár órára (akár egy éjszakára is)

Másnap a robotgéppel felverem, kicsit megint visszahűtöm.

Nagyon finom, krém.

Tejszínhabbal  fogyasztjuk.

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.