Logo

Olgi nagyi receptjei: Gyümölccsel töltött szűz pecsenye.

A kedvencem készült most.
2 db felszúrt, fűszererezett szűzpecsenyét töltöttem meg gyümölcsökkel.
szuz
Előző este beáztattam  az aszalt sárgabarackot és a vörös áfonyát gyümölcs teába.
Ezeket töltöttem be a húsba, amit előtte sóztam borsoztam
került bele még spárga és piros 
 kaliforniai paprika csík is,és medvehagyma levél.
Zöld , sárga , piros fehér színek, szeleteléskor nagyon mutatósak.
 
 
Forró zsiradékon(kókuszzsír) megpörösítettem körben a külsejét.
Ezután került a 200C°-ra előmelegített sütőbe, egy darab fóliával letakarva.
10 perc után mérsékeltem a hőt 170 °-ra. Tejszínnel kenegetve sült még fél órát.
 Kivettem, és egy jénai tálba letakarva pihent.
 
A visszamaradt pecsenye levet felöntöttem kevés vízzel, vörös borral(most egy fűszeres forralt bort használtam) szója szósszal, egy kevés modenai balzsamecettel , 1 ek rummal,  és jól kifőztem.
Átszűrtem.
 1 ek kukorica keményítőt elkevertem 1 dl tejszínbe és ezzel sűrítettem be kissé.
Ezzel a barna mártással, rizzsel és párolt zöldséggel tálaltam. 
 
Fejes saláta volt hozzá.
 
http://bloggeranyo.blogspot.hu/2014/05/gyumolccsel-toltott-szuz-pecsenye.html

 

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.