Olgi nagyi receptjei: Krumpli lángos
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Olvasóink küldték
A krumli lángos a maradék főtt burgonya legjobb felhasználása, a kenyérsütésen kívül.
Most bőségesen maradt, így egy tojással, liszttel átgyúrtam. Pihent kicsit, hengerré formázva. Kis adagokat vágtam le belőle, és kerek lapokká nyújtottam, majd kiolajozott teflon serpenyőben sütöttem ki. Lekvárral, és ahogyan Édesanyám készítette párolt káposztával fogyasztottam. Ő valaha a sparhelt lapján sütötte, valami fenséges volt!
Fogyaszthatjuk még fokhagymás olajjal megkenve, de igazán fennséges kacsazsírral lenne. Én eltudom képzelni hússal, vagy zöldséggel töltve is, de csak simán, üresen is nagyon finom.
A Beregben, Tarpa környékén, élesztővel készítik és hajtogatják. Biztosan finom így is.
Kipróbáltam már teljes kiőrlésű liszttel egy elektromos sütőn, olaj nélkül sütni. Az olajban finomabb, így meg egészségesebb:
2013 augusztus 20.-án a Kisvárdai vár tövében a városi nyugdíjas klub, egy lemezen, a szabadban sütötte és kínálta az arra járóknak: