Olgi nagyi receptjei: Rántott, húsos palacsinta.
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Olvasóink küldték
A szokásos módon palacsintákat sütök, most cukor nélkül, sósan.
25 dkg finomliszt
3 db tojás
4 dl tej
3 dl víz-lehet buborékos ásványvíz
0,5 dl étolaj
1 csipet só
Liszt fajtájától függően van, hogy picit sűrű a tészta, akkor löttyintek még egy kis tejet és egy kis vizet hozzá.
Az olajat alaposan belekeverem a tésztába, ezért teflon serpenyőben sütve egyáltalán nem olajozok alá, csak az elsőnél, de akkor is csak a biztonság kedvéért.
Ebből az adagból nálam 15 db lett.
Ez függ a palacsintasütő nagyságától.
Én, most alá olajoztam.
Ez a recept az egyik menyem kipróbált receptje.
A palacsinta hús tölteléke.
80 dkg darált sertés húst olajon, pörköltszerűen , kevés vizet öntve alá, lesütök zsírjára.
Sóval, borssal ízesítem.
Kerül még bele, oregáno,tárkony, majoránna és egy
kk gírosz fűszersó is.
Ha kihűlt bele töltöm a palacsintákba.
A két végét behajtva, tekerem fel.
Liszt, tojás , zsemlemorzsa.
Kirántom.
Forró olajban kisütöm.
Most a sütőben sült kevés olajon, légkeverésen.
Egyszer megforgattam.
Fólia volt a tetején, hogy ne száradjon ki.
A panír házi kenyérből, kukorica pehellyel vegyesen készült.
Nagyon finom a sütőben sütve.
Nem lesz olajos, különleges az íze így.
A visszamaradt olajban , félig előfőzött, negyedelt burgonyák sültek pirosra a sütőben,köretnek.
A visszamaradt olajban , félig előfőzött, negyedelt burgonyák sültek pirosra a sütőben,köretnek.
Rántott húst is szoktam így sütni, ha nagyobb adagra van szükség.
Majonézes kukorica saláta illik hozzá, vagy tartár mártás.
Zöld dióval és szirupjával meglocsolva is nagyon finom, laktató étel.
A fenti képen francia saláta alapon.