Logo

Igazi házi vaníliapuding receptje Tamástól

vaniliapuding

    Hozzávalók:
    3 tojássárgája
    3 evőkanál vaj
    2 bögre tej
    1 bögre cukor
    fél evőkanál liszt
    1 rúd vanília
    1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor már megjelentek a buborékok, még további három percig. Ezután vedd le a tűzről. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.
Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van. Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek, vagy fogyaszd melegen, ahogy jólesik.
Tégy bele mazsolát, csokoládét, készíts a tetejére igazi tejszínhabot, variáld kedved szerint!

Forrás: finomreceptek

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.