Logo

Szatmári étel: Strudli

Szatmári sváb származású ételt, amelynek Vállajban saját fesztiválja van.

strudli9

Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás, 2 evőkanál olaj, só, aludttej amennyit felvesz, kicsi édestej, olaj a sütéshez.

Töltelék: lehet krumplival, lekvárral vagy túróval tölteni.

A hozzávalókat jól összegyurjuk, ugy hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, utána olyan vékonyra kinyujtjuk amennyire tudjuk (lehetőleg teglalap formára).

A krumlit megtörjük, megsózzuk, tejjel kikavarjuk, hagyjuk kihűlni. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük vékonyan krumplival (lekvárral vagy túróval) a másik felét rea teritjük, szélét ujjunkkal lenyomkodjuk.

Négyszög alaku strudlikat készitünk, derelyemetszővel elvagjuk. Forró olajba kisütjük.

recept: receptek.szatmar.ro

fénykép: strudlifesztival.hu

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.