Logo

Liptói túrós sztrapacska (felvidéki)recept

sztrapacska

Hozzávalók

  • 6 személyre számítva (és az étvágyunk függvénye)
  • 20 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 20 dkg brindza, (juhtúró),
  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 50 dkg hámozott burgonya,

Elkészítése

A meghámozott, nyersen lereszelt burgonyából és lisztből, kellő mennyiségű só hozzáadásával tésztát keverünk, majd forrásban levő sós vízbe galuskát szaggatunkbelőle.

Amikor a tészta megfőtt, kiszedjük a vízből. Amíg a tészta elkészül, serpenyőben az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, a zsírját ráöntjük a kifőtt tésztára. Meghintjük a liptói túró egy részével és összekeverjük.

Tejföllel leöntve, melegen tálaljuk, a maradék túrót és a kisült szalonnát a tetejére helyezzük.

egyszerügyorsreceptek.com

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.