Logo

Mocskos laska - kizárólag szilvalekvárral!

Nagyon egyszerű, finom, de kizárólag szilvalekvárral készítendő.

szilvalekvarFél kg szélesmetélt tésztát sós vízben kifőzünk, melegen egy kis zsírba beleforgatjuk, majd 2 nagy evőkanál szilvalekvárt összekeverjük a tésztával. Lehet rácsorgatni tejfölt is.

 Egy másik változat ami hasonló, viszont PIRÍTOTT LAKSA-nak hívják: A kifőzött tésztát kevés olajjal vagy zsírral összekeverjük, egy tűzálló tálat vagy lábast kikenünk zsírral. A tészta felét leterítjük az aljára, 2-3 evőkanál szilvalekvárt rákenünk, majd a tészta másik fele következik. A tetejére 2 dl tejfölt simítunk, és sütőben addig sütjük, mig a tészta a lábas oldalánál nem kezd pirulni. Hidegen is kitűnő.

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.