Beregi sajttű
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
BUNDÁBAN KISÜTVE ÉS BEREGI - CSAK FINOM LEHET!
Hozzávalók:
trapista sajt - 0,40 kg
gépsonka - 0,10 kg
zsemle v. kifli - 4 db
só - 0,005 kg
tojás - 2 db
liszt - 0,05 kg
tartár mártás - 4 adag
olaj - 0,20 l
Tartár mártás
majonéz (kész) - 1 tubus
tejfel - 0,20 l
citrom - 0,05 kgporcukor - 0,02 kg
fehérbor - 0,10 l
cs. uborka - 0,05 kg
metélo hagyma - 1/2 csomag
zöld saláta - 1 fej
Sajtot, gépsonkát v. kiflit karikára vágva spiccture vagy hurkapálcikára rétegesen tuzdeljük fel.
Felvert tojásba bundázzuk és forró olajban kisütjük.
Tálalása:
Ízesített tartármártással és zöldsaláta levéllel történik.