Chili con carne - Csípős mexikói étel
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Közzétéve Tájjellegű ételek
A babos ételek gyakran előfordulnak a magyar konyhában is, így nem okozhat nagy meglepetést a csípős, mexikói étel sem.
Hozzávalók
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 zöld és piros paprika
2 konzerv vörös bab
4 evőkanál olívaolaj
50 dkg darált marhahús
100 dkg paradicsom
5 dl zöldségleves
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál chili por
Elkészítés
Az olajon dinszteljük meg az apróra felvágott hagymát és fokhagymát. Tegyük bele a paprikát, a húst és a paradicsomot. Kicsit pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a babot és a levest. Kb. 1 órán át lassú tűzön főzzük, majd tegyük bele a fűszereket. Kenyérrel tálaljuk.
Forrás: femcafe.hu