Logo

Cinkepuliszka - Szatmárcsekéről

A puliszka Cinke megnevezését Szatmárcseke hozta be a köztudatba, itt évenként rendezik meg a Cinkefőző versenyt. Ezt a nagyon egyszerű ételt régen a szegények eledelének is hívták.

cinkepuliszka

Hozzávalók:1 liter víz, 30 dkg kukoricadara, só.

Elkészítés: A vizet 3 literes fazékba feltesszük fõni. A forró sós vízbe a kukoricadarát lassan belehintjük, miközben folytonosan keverjük, nehogy összecsomósodjon. Ha már a darát mint belefõztük, 10-15 perces állandó keverés mellett készre fõzzük. Majd a tûzhely szélére húzva szikkadni hagyjuk, és zsíros kanállal tálba szaggatjuk.

Különbözõ formában és ízesítéssel fogyasztjuk: savanyú káposztával, túróval, sült-füstölt kolbásszal, sült szalonnával, kacsamájjal, libamájjal, csirkemájjal, tejjel, szilvalekvárral stb.

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.