Erdélyi juhtúrós rakott puliszka
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg kukoricaliszt
0,5 l víz
40 dkg túró
6 ek tejföl
20 dkg füstölt szalonna
Só ízlés szerint
Elkészítése:
A vizet felforraljuk a sóval és lassan a fövő vízbe szórjuk a lisztet, a liszt a forró vízben tömbbé alakul ezért fakanállal lyukat csinálunk a közepébe és kevés forró vizet öntünk bele. Óvatosan kavargatva, mert eléggé fröcsköl fövés közben. Simára keverjük és mikor gömbbé alakul kiborítjuk egy vágódeszkára, cérnával felszeljük három részre. Egy kizsírozott tepsi aljára egyharmadát beletesszük, rátesszük a túró egyharmadát és 2 ek. tejfölt és így rétegezve a megmaradt hozzávalókat.
Végül a túró és tejföl tetejére rátesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát sütőbe tesszük annyi időre, míg a szalonna pirosra pirul. Elkészítési idő 30 perc.
Berszán Anna
Forrás: filantropikum.com