dfsdf >
Logo

Olgi nagyi receptjei: Aktuális a meggyes lepény.

 
TÉSZTA
 
60 dkg liszt, 
10 dkg porcukor, 
4 db tojás, 
10 dkg vaj, 
5 dkg élesztő, 
1 EK tejföl, kevés tej.
 
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt, a végén a langyos vajat. Kinyújtjuk, nagyobb tepsibe helyezzük, kelesztjük. Közben a meggyet kimagvaljuk.

 Korai érésű meggyből készült.

 
10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd 1.5 dl vízzel felengedjük, jó sűrűre főzzük. 
A kimagvazott meggyet óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk.
Forró 180C°-ra előmelegített sütőben, félig megsütjük.A hab, most nem lett olyan magas, okát nem tudom.
Talán a bele csöpögtetett kevés meggylé húzta le.
Mandula is került a tetejére.
 
 
Olgi nagyi további receptjei olvashatók itt:
bloggeranyo.blogspot.hu
 
valamint honlapunkkon:haromhatar.hu

 

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.