dfsdf >
Logo

Egy csodálatos leves: 100-szor hatékonyabb, mint bármelyik antibiotikum

 

Egy washingtoni egyetem kutatói áldásukat adták egy levesre amiben a hatóanyagok 100-szor hatékonyabbak, mint az antibiotikumokban.

fokhagymaleves

Ebben a cikkben megadjuk most önöknek ennek a levesnek a receptjét ami amellett hogy erősíti a szervezetet még olcsó is és könnyen elkészíthető.

A leves fő alkotóeleme a fokhagyma, az elkészítése azonban mégsem hasonlít egy sima fokhagyma levesre.

Hozzávalók(350-400 ml):
    5 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál vaj
    2 evőkanál olívaolaj
    2 nagy apróra vágott hagyma
    1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
    sárgarépa, zeller, petrezselyem, babérlevél
    1 pohár tejföl

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe tegyük bele a felkockázott hagymát és fokhagymát, öntsük le olívaolajjal majd fóliázzuk le a tepsit. Ezt süssük 90 percig, majd hagyjuk kihűlni. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat, és a vajat melegítsük közepes hőmérsékletre 2-3 perc alatt.

A megsült fokhagymát és hagymát tegyük ezután ebbe a serpenyőbe. Keverjük jól össze a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és babérlevéllel, öntsük fel vízzel, tegyük bele a felvágott zöldségeket, és így főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ezután turmixoljuk össze ezt a levest és szárazókenyérkockákkal máris fogyaszthatjuk. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint tejföllel kavarjuk el.

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.