dfsdf >
Logo

Málékásás töltöttkáposzta

töltöttkáposztaHozzávalók: 0,5 kg tengerikása, 0,80 kg füstölt hús, 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagy  fej hagyma, 1 evőkanálnyi sós darált paprika, 1 nagyobb fej savanyú káposzta, fél kg gyalult savanyúkáposzta, 1 nagy evőkanálnyi zsír, só, bors, fűszerpaprika.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát és szalonnát a zsíron üvegesre sütjük. Tűzről levéve belekavarjuk a darált és a pirospaprikát. A tengerikását alaposan átmossuk. A füstölt húst apró darabkákra vágjuk és a kásával, hagymás keverékkel, fűszerekkel jól összedolgozzuk. Egy-egy savanyú káposzta levélre kb. egy evőkanálnyi tölteléket, teszünk, begöngyöljük. A fazék aljára aprókáposztát rakunk, és erre helyezzük a töltött káposztákat. Vízzel felöntjük, kb. 1,5 óra alatt lassú tűzön megfőzzük.

 Az igazi recept ez., de mint minden háziasszony én is szoktam kisérletezni, így bevált módositásnak bizonyult: - fele tengerikása, fele rizs arány (lazább tölteléket kapunk) - friss hússal is kiváló, de a szalonna elengedhetetlen, a füstölt íz nélkülözhetetlen kellék.

Ha van maradék füstölt szalonnabőr, azt is a  fazék aljára az aprókáposztára teszem.

 

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.