Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 21, 5:56

Süss fel Nap! Napfénnyel és kerttel a vírusok ellen, avagy a D-vitamin elengedhetetlen hatása az immunrendszerre

  • Közzétéve Életmód

Most a karantén idején van időnk feltenni a kérdést: Mégis mi okozza a tél végi járványokat? Miért nincsenek nyáron járványok?

garden

A válasz kicsit összetettebb: Nyáron sokkal többet mozgunk, változatosabban táplálkozunk, és többet vagyunk a napon. A vírusok nem pusztulnak el, nem vonulnak el nyáron a föld alá, ugyanúgy velünk élnek, azonban legnagyobb részüket "kinyírja" a szervezetünk.


Ennek oka a D-vitamin immunerősítő hatása.

Miben van D-vitamin? Szájon át, különböző halétkek és vitaminkapszulák tudjuk bevinni a szervezetbe. Azonban felzabálhatunk egy egész halpiacot, vagy marékszámra szedhetjük a vitaminkapszulákat, akkor sem jutunk annyi vitaminhoz, mint néhány óra napozással.

A D-vitamin fő forrása a napfény. Napi egy-két óra napozással ki tudjuk elégíteni szervezetünk szükségleteit.

Tavasztól őszig a szervezetünk feltöltődik immunerősítő D-vitaminnal, és a tél folyamán ez a készlet kiürül, ezért gyengül le a szervezetünk, a tél végén a vírusok ezért tudnak szaporodni. Így alakulnak ki a járványok.

Tehát azt tanácsolom, hogy nyugodtan menjünk ki az udvarra, a kertbe kertészkedni, napozni. A földigilisztáktól, vagy a rózsabokortól nem kapjuk el a koronavírust, és tünetmentesen meg sem fertőzzük vele azokat.

Ugyanannyira fontos dolog a mindennapi testmozgás is, ami az immunerősítő hatása mellett oldja a médiából ránk zúduló stresszt is. A kérdés: mi lenne, ha a karantén végén egy csomó immunhiányos, hófehér, elpuhult ember lepné el az utcákat? Elárulom: újabb járvány, göthös emberek…

Ezért menjünk ki az udvarra, mert nem csak jókedvűbbek leszünk a napfénytől, hanem egészségesebbek is!

 

 

 

 

kert