Három dolog, amit nem tudtál a banánról
Az élelmiszerek igazi csodája. Édes és krémes, ideális étkezések közti nassolásra és tökéletes a karcsúság hosszútávú megtartására.
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Kategória: Receptek
- Találatok: 3596
Az élelmiszerek igazi csodája. Édes és krémes, ideális étkezések közti nassolásra és tökéletes a karcsúság hosszútávú megtartására.
A répatorta elkészítése pofon egyszerű, igazából szinte csak össze kell keverni az alapanyagokat és kisütni.
A héj nélkül főtt krumpli keményítőnek számít, mert anyagcserei végterméke sav. Ha azonban héjában főzzük, vagy sütjük az ásványok megmentésével lúgos végterméket kapunk. Ebben az esetben a krumpli nem a keményítők, hanem a zöldségek közé tartozik.
Nem múlhat el a farsangi időszak fánksütés nélkül. A fánk tésztája akkor az igazi, ha könnyű, és szalag fut rajta körbe.
A levendula nem csak finom, de nagyon hasznos is, hiszen 100-nál is több összetevőjének köszönhetően jó hatással van a szervezetünkre.
Elkészítjük az élesztöt,amelyhez egy kis lábasban 1 kocka élesztöt felfuttatunk 2,5 dcl langyos tejben,én adok hozzá egy csipet cukrot és lisztet is. Egy nagy tálba öszekeverünk 60-70 dkg sima lisztet 8 dkg porcukorral,csipet sóval,egy tasak sütöporral, 2 egész tojást adunk hozzá és kettö tojás sárgáját,2,5 dcl olajat,1 tasak vaníliás cukrot,és egy citrom reszelt héját.
Hamarosan itt a bikiniszezon, húsvét után egyébként is ránk fér egy kis diétás koszt. Ha már unod a csirkét, és kell egy kis változás próbáld ki a halat! A hal nagyon jó fehérjeforrás, és alacsony a szénhidrát tartalma, így fogyókúrázóknak tökéletes! Próbáld ki!