Ismeri a pelmenyit? - elkészítés lépésről-lépésre
- Írta: Sápi Istvánné
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Egy kedves nyugdíjas társnőm, a Vásárosnaményi Esze Tamás Nyugdíjas Klub szeretett tagja Gazdag Margitka a családomnak ezzel a finom orosz étellel kedveskedett. Köszönjük szépen.
Ismered a pelmenyit? Ez egy orosz étel, gyakorlatilag darált hússal, hagymával, töltött tészta, melyet ecettel meglocsolva, vagy forró tea vajjal leöntve, vagy barna mártással fogyasztanak.
Pelmenyi készítővel (a fotón), így készül:
A pelmenyi készítőt kend meg vékonyan olívaolajjal. Tedd rá az egyik adag tésztát. A mélyedésekbe be fog süllyedni a tészta. A mélyedésekbe tegyél tölteléket, majd fedd le a másik adag tésztával.
A sodrófát told végig a tésztán. Ekkor a pelmenyi készítő szépen ki fogja vágni a töltött tésztácskákat. Most fordítsd meg és a tésztácskák ki fognak esni belőle.
Nincs más dolgod, mint a forrásban lévő vízben 5-10 perc alatt készre főzni. Akkor jó, ha tészták feljönnek a víz tetejére.
Sápi Istvánné