Karamellás almazselé, olyan mint a mekis táskában
- Írta: Háromhatár
- Közzétéve Olvasóink küldték
Karamellás alma zselé...a Mekis almás táskához pont szuper ... ez csak próba de annyira jó lett, hogy még egy pár üveg készül belőle - olvasható a tiszaberceli háziasszony Boros Valéria Facebook posztjában.
Fotó: Boros Valéria
Valika egyébként (micsoda véletlen) a VALI hagyományos konyhája Facebook csoport adminisztrátor háziasszonya is. Nézzük hogy készíti ezt a finomságot:
2 kg almát pucoltam és apróra vágtam... fél dl vízzel felteszem főni, teszek hozzá 10 dkg cukrot, fahéjas mézes fűszert 2 tk, vanília aroma azt csak úgy szemre, félpuhára főztem...
Kb 40 dkg cukrot karamellizáltam és 2dl szűrt almalét öntöttem hozzá, mikor felhabzott hozzáöntöttem az almához ekkor tettem hozzá 2 tk pektint kb 20 percet főztem addig az üvegeket, tetőket forró vízbe kifőztem, és ebbe került a forró zselé....lezártam 10 percre fejre állítom és mehet hűlni.
Biztos nagyon fimon lehet, sőt, ha felbontunk egy üveggel és véletlenül van otthon réteslap, akár készíthetünk belőle "mekis almástáskát" is!