Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Nov 21, 9:43

Karamellás almazselé, olyan mint a mekis táskában

Karamellás alma zselé...a Mekis almás táskához pont szuper ... ez csak próba de annyira jó lett, hogy még egy pár üveg készül belőle - olvasható a tiszaberceli háziasszony Boros Valéria Facebook posztjában.

karamellasFotó: Boros Valéria

Valika egyébként (micsoda véletlen) a VALI hagyományos konyhája Facebook csoport adminisztrátor háziasszonya is. Nézzük hogy készíti ezt a finomságot:

2 kg almát pucoltam és apróra vágtam... fél dl vízzel felteszem főni, teszek hozzá 10 dkg cukrot, fahéjas mézes fűszert 2 tk, vanília aroma azt csak úgy szemre, félpuhára főztem...

Kb 40 dkg cukrot karamellizáltam és 2dl szűrt almalét öntöttem hozzá, mikor felhabzott hozzáöntöttem az almához ekkor tettem hozzá 2 tk pektint kb 20 percet főztem addig az üvegeket, tetőket forró vízbe kifőztem, és ebbe került a forró zselé....lezártam 10 percre fejre állítom és mehet hűlni.

Biztos nagyon fimon lehet, sőt, ha felbontunk egy üveggel és véletlenül van otthon réteslap, akár készíthetünk belőle "mekis almástáskát" is!

donerfkert

 

 

 További információ!

donerfkert