Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 28, 21:50

Itt a nyár... kánikula, strand, Tisza-part, szórakozás és erős emberek

  • Közzétéve Helyi hírek

Soha nem bírtam megérteni, miért jó valakinek, hogy szórakozásból kárt okoz másoknak, vagy akár egy közösségnek.

ugib

Most, hogy már ki van húzva a bójasor Gergelyiugornyán, mindenki a fürdőzésre kijelölt területen szabadon, biztonságban csobbanhat, kulturált körülmények között, a folyamatosan gondozott lapályon napozhat, szórakozhat.

ugic

A szórakozás egy másik formáját választotta az a személy, vagy több illetőből álló társaság, akik mások örömét tönkretéve találják meg maguk számára a lelki (esetleg testi) kielégülést.

Mi Vásárosnaményban büszkék vagyunk a Szatmár-Beregi Népművészeti és Kézműves egyesület által, a város megrendelésére készült a padok sorozatára, amelyek háttámlájára Petőfi Sándor: A Tisza című versét faragták. 

A csomoros nyárfából készült padok, amelyet több mint két kilométeren keresztül tartó kézműves tárlatnak, kiállításnak is nevezhetünk, a Kraszna-hídtól tart a parti sétányon keresztül a gergelyiugornyai szabadstrandig.

A strand lejárója mellé esett a vers utolsó előtti versszaka, amelyet valaki, vagy valakik megrongáltak. El sem bírom képzelni micsoda erőkifejtés kellett ahhoz, hogy az 5,5 cm vastag deszkát eltörjék, biztos időt, és rengeteg energiát kellett befektetni hozzá. Nem valószínű hogy a pad kiírása (az árvíz) miatt történt a rongálás, gyanítom, hogy aki ezt tette az nem, vagy az akkori állapotában nem tudott olvasni.

Mivel művészeti értékről van szó, előfordulhat hogy a pad rehabilitációja több időt is igénybe vesz, így aki eddig ezen a padon ülve gyönyörködött esténként a Tiszán túli fák mögött lebukó nap szépségében, annak egyelőre más helyet kell keresnie.

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert