Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 24, 14:17

Határsértők elfogása Csengernél - visszaadták a románoknak a Nyírbátorban elfogott algírokat

  • Közzétéve Kék hírek

A Csengersimai Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. január 5-én 0 óra 40 perckor Csenger belterületén elfogtak három határsértőt, akik magukat líbiai állampolgároknak vallották.

acsenger

Két órával később a rendőrök Csenger Tisza úton ismét elfogtak egy migránst, aki magát algír állampolgárnak vallotta. A külföldi férfiak román menekültkártyával rendelkeztek, de Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták.

acsenger1

A rendőrök a határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából a határrendészeti kirendeltségre előállították.

acsenger2

Átadták a Nírbátorban elfogott határsértőket a román határőrizeti szerv képviselőinek

A Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársaival közösen 2020. január 4-én 5 órakor a nyírbátori vasútállomáson elfogtak egy 31 éves algír és egy 42 éves tunéziai férfit, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták.

acsenger3

Néhány órával később a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség járőrei a nyírbátori temetőnél is elfogtak egy 31 éves algériai férfit, aki csak egy román ideiglenes tartózkodási kártyával rendelkezett, így a Magyarországon való jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta. A rendőrök a határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából a határrendészeti kirendeltségre előállították.

A külföldi férfiakat, akik az eljárás adatai szerint illegálisan lépték át az országhatárt, 18 órakor átadták a román határőrizeti szerv képviselőinek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert