Édes élmények a nyár ízeivel: gyümölcsös desszertek, amikért rajongani fogsz
- Írta: Háromhatár
- Közzétéve Életmód
A nyár beköszöntével nemcsak a hőmérő higanyszála kúszik egyre feljebb, hanem a gyümölcsöktől roskadozó fák és bokrok is bőkezűen kínálják ízes terméseiket.
Júniusban a piacok színkavalkáddá változnak: eper, meggy, cseresznye, ribizli, málna, szeder – mindegyikük igazi vitaminbomba és tökéletes alapanyag nyári édességekhez. Ebben a blogcikkben mutatunk néhány ellenállhatatlan receptet, amivel feldobhatod a nyári napokat, és megosztjuk azt is, hogyan juthatsz ezekhez az ínyencségekhez akkor is, ha épp nincs időd a sütésre-főzésre.
Gyümölcsös finomságok, amik hűsítik a lelket is
1. Meggyes-mandulás pite – klasszikus újragondolva
Hozzávalók (8 szelethez):
-
- 25 dkg liszt
-
- 12 dkg vaj
-
- 5 dkg cukor
-
- 1 tojás
-
- csipet só
-
- 50 dkg magozott meggy
-
- 2 evőkanál barna cukor
-
- 1 evőkanál étkezési keményítő
-
- 5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
-
A lisztet, cukrot, vajat, tojást és sót gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
-
A meggyet összekeverjük a barna cukorral és keményítővel, majd félretesszük.
-
A tésztát kinyújtjuk, piteformába helyezzük, a meggyet ráöntjük, megszórjuk mandulával.
-
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez a pite nemcsak mutatós, de a roppanós mandula és a szaftos meggy párosa felejthetetlen élményt nyújt.
2. Málnás-citromos joghurttorta – sütés nélkül
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
-
- 20 dkg zabkeksz
-
- 10 dkg olvasztott vaj
-
- 40 dkg natúr joghurt
-
- 2 dl habtejszín
-
- 10 dkg porcukor
-
- 2 citrom reszelt héja és leve
-
- 15 g zselatin
-
25 dkg málna
Elkészítés:
-
A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, formába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük.
-
A zselatint a citromlében feloldjuk, majd felmelegítjük.
-
A joghurtot elkeverjük a cukorral és citromhéjjal, hozzáadjuk a langyos zselatint.
-
A habbá vert tejszínt és a málnát óvatosan beleforgatjuk, majd a kekszalapra öntjük.
-
Minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
Ez a frissítő torta a nyár egyik legjobb barátja: könnyű, üdítő és csodásan mutat egy hétvégi ebéd zárásaként.
3. Ribizlis-szedres jégkrém – házi verzió egyszerűen
Hozzávalók (4 adaghoz):
-
- 20 dkg ribizli
-
- 20 dkg szeder
-
- 2 evőkanál méz
-
- 2 dl natúr joghurt
Elkészítés:
-
A gyümölcsöket összeturmixoljuk a mézzel.
-
Hozzákeverjük a joghurtot, formákba öntjük.
-
Fagyasztóba tesszük legalább 5-6 órára.
Ezt a házi jégkrémet gyerekek is imádni fogják, és jó érzés tudni, hogy mesterséges adalékoktól mentes hűsítő finomságot adunk nekik.
Nincs időd elkészíteni? Az Interfood segít!
A nyári hőségben nem mindig vágyunk arra, hogy bekapcsoljuk a sütőt, és órákat töltsünk a konyhában – mégis jólesne valami édes, egészséges és frissítő. Az Interfood ételkiszállító szolgáltatása épp ebben nyújt tökéletes megoldást. Kínálatunkban minden évszakban megtalálod a szezonális alapanyagokra épülő, kímélő, gyümölcsös édességeket is – akár cukormentes változatban is!
Legyen szó egy könnyű túrós süteményről gyümölcsöntettel, zabos-müzlis finomságról vagy egy diétás desszertről, nálunk biztosan találsz olyan opciót, ami egyszerre finom és tápláló. Ráadásul házhoz visszük, hogy neked már csak élvezni kelljen a pillanatot.
A nyári gyümölcsök nemcsak egészségesek, hanem végtelen variációs lehetőséget is rejtenek magukban. Legyen szó pitékről, tortákról vagy jégkrémekről, mindig van mód arra, hogy valami különlegeset varázsoljunk belőlük – vagy hogy az Interfood kínálatából válasszunk egy ínycsiklandó, szezonális desszertet. Az élmény garantált – próbáld ki még ma!