Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Nov 21, 16:09

Beregi habart krumpli leves

Mátyusi-Mező Ernő facebook oldalán találtam ezt a receptet, az ő hozzájárulásával közöljük.

aberegihabart

Elkészítés: 
A krumplit megpucolom és kockákra vágom. Beleteszem a disznó bőrt, füstölt kolbászt,  disznó fület, friss szalonnát.

Egy edényben felteszem kb. 1,5 liter vízzel, kevés sóval és 2-3 (ízlés szerint) babérlevéllel, sűrített paradicsommal, pár szem kömény, ízesítve főni. Ha megfőtt, a tejfölből és a lisztből habarást készítek, és beleöntöm a levesbe. (Kevés paprikával, borssal ízesíthetjük.) Összeforralom.

A kiszedett levesbe ízlés szerint (én) ecetet csöpögtetek.

 További információ!

donerfkert