Beregi habart krumpli leves
- Írta: Mátyusi-Mező Ernő
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Mátyusi-Mező Ernő facebook oldalán találtam ezt a receptet, az ő hozzájárulásával közöljük.
Elkészítés:
A krumplit megpucolom és kockákra vágom. Beleteszem a disznó bőrt, füstölt kolbászt, disznó fület, friss szalonnát.
Egy edényben felteszem kb. 1,5 liter vízzel, kevés sóval és 2-3 (ízlés szerint) babérlevéllel, sűrített paradicsommal, pár szem kömény, ízesítve főni. Ha megfőtt, a tejfölből és a lisztből habarást készítek, és beleöntöm a levesbe. (Kevés paprikával, borssal ízesíthetjük.) Összeforralom.
A kiszedett levesbe ízlés szerint (én) ecetet csöpögtetek.