MK NemzKonz ADS 1200x150px 1122

Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Nov 26, 7:21

Nagyon jól bírja a meleget a koronavírus francia kutató szerint

Az Aix-Marseille Egyetem kutatói azt nézték meg, hogy milyen hőmérséklethez képes alkalmazkodni az új koronavírus. A tanulmány szerint a vírus hosszú ideig képes túlélni a magas hőmérsékletet is. 

koronavírus

vizsgálat során tulajdonképpen megfőzték a vírust. 56 fokon melegítették fél óráig, hatvan fokon egy órán keresztül, és 92 fokon, azaz a víz forráspontjához közeli hőmérsékleten melegítették 15 percig. 

A megfigyeléseik szerint a magas hőmérséklet jelentősen csökkentette ugyan a koronavírus hatékonyságát, de még mindig képes volt replikálódni, azaz képes fertőzni. 

EGYEDÜL A 92 FOKOS, 15 PERCES MELEGÍTÉSSEL INAKTIVÁLTÁK TELJESEN A VÍRUST. 

A vírus inaktiválására a leggyakoribb protokoll a 60 fokon, egy órán át tartó melegítés. Ezt javasolja az amerikai járványügyi központ is az olyan magas halálozási rátájú vírusok esetében mint például az ebola. 

HA SZERTE A VILÁGON A KORONAVÍRUS ESETÉBEN IS EZT A PROTOKOLLT HASZNÁLJÁK, AZ NAGYON VESZÉLYES A LABORATÓRIUMI DOLGOZÓKRA NÉZVE.

A tanulmány szerint ugyanis ha nem túl hatékony a 60 fokon 60 percig protokoll, akkor maguk a kutatók is fertőzésveszélynek teszik ki magukat, például mikor a teszteket értékelik. A magasabb hőmérséklet viszont fragmentálja a vírus RNS-ét.

A francia  kutatók ezért azt javasolják, hogy ne a hőmérsékleti protokollal, hanem vegyületekkel deaktiválják a laborokban a vírust, mert az jelenleg biztonságosabb lehet, és az elvégzett tesztek eredményét is kevésbé befolyásolja. 

index.hu

 További információ!

MK NemzKonz ADS 700x700px 1122

donerfkert