Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 22, 20:33

Lincselés a baleset miatt Piricsén - majdnem megismétlődött ''Olaszliszka'' Szabolcsban

  • Közzétéve Helyi hírek

Két napon belül bíróság elé állította a Nyírbátori Járási Ügyészség azt a két piricsei férfit, akik a hozzátartozójuk elgázolása után a balesetet okozó gépkocsi vezetőjére, illetve annak utasaira támadtak.

lincsel

A vádirat lényege szerint a sértett gépkocsijával 2016. június 12-én a kora esti órákban Piricse község egyik utcáján szabályosan közlekedett, vele utazott a felesége és a 9 éves kisfia is. A menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávban egy 4-5 főből álló gyalogos csoport haladt, akik közül egy ittas nő hirtelen a személygépkocsi elé lépett, azonban a sértett fékezés ellenére sem tudta elkerülni a balesetet, így a nőt elütötte, aki ettől a földre esett.

A gépkocsi vezetője azonnal kiszállt és segítséget akart nyújtani, azonban a szintén ittas állapotban lévő vádlottak – egyikük az elgázolt nő férje, másikuk pedig a testvére – a gépkocsihoz mentek, majd annak szélvédőjét egy kővel betörték.

Ezt követően a sértettet megpróbálták kirángatni az autóból, illetve ugyanígy jártak el a feleségével is. Az eseményeknek egy járókelő vetett véget, aki az egyik vádlottat elhúzta a gépkocsitól, miközben a sértett tolatni kezdett a járművel, melynek során nem észlelte, hogy a gépkocsit rugdosó másik vádlott lába beakadt a betört szélvédőbe, amitől a vádlott a földre került. A sértett áthajtott a földön fekvő vádlott lábán. Ekkor már 10-15 fős csoport vette körül a gépkocsit, akik szintén hangoskodtak és támadóan léptek fel a járműben tartózkodókkal szemben.

A gépkocsi vezetőjének házastársa 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, a járműben pedig 180.000,- forint kár keletkezett. A rendőrség másnap őrizetbe vette a két vádlottat, akiket a Nyírbátori Járási Ügyészség gyorsított eljárásban 2016. június 14-én a Nyírbátori Járásbíróság elé állított.

Az ügyész csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta a két férfit, akiket a bíróság két év tíz hónap, illetve három év börtönbüntetésre ítélt, egyidejűleg az előzetes letartóztatásukat is elrendelte. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek. 

Dr. Zsíros Zsolt, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész főügyész

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert