Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 22, 20:33

Vihar futott végig megyénkben a hajnali órákban

  • Közzétéve Helyi hírek

Éjfél után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét elérő felhőszakadás következtében több tucat bejelentés érkezett, többségében vízeltávolításokhoz és fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat. Hétfőn, a hajnali órákban Ilk, Nyíribrony, Nyírjákó, Rohod, Vásárosnamény, Gemzse, Apagy, Nyírmada, Nyírtét településeken szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás. Összesen 5000 fogyasztót érintett.

vihar2

Balkány és Nyíradony között három akácfa borult az úttestre, de hasonló esemény adott feladatot a 41-es számú főúton Baktalórántházánál, valamint Nyírlövő és Lövőpetri közötti útszakaszon, Baktalórántházán és Nagykállóban is.

Nyírmadán, az Árpád utca egyik családi házának pincéjében, illetve a lakásban is nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze. A lakóházból hat gyermek, illetve két felnőtt a szomszédoknál lett elhelyezve, személyi sérülés nem történt.

Leszakadt az álmennyezet Nagykállóban, a Debreceni úton egy családi házban. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a tetőszerkezetet átvizsgálták, egy elmozdult palát visszahelyezték, ahol a beázás történt. Személyi sérülés nem történt.

Villám csapott a háztetőbe hétfő hajnalban Nyírkércsen, a Bakti utcában. Tűz nem keletkezett, a megrongálódott tetőszerkezetet a mátészalkai hivatásos tűzoltók fóliázták le. Személyi sérülés nem történt.

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert