Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 7:08

SZIRT „Szösszenet!” – Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozója

  • Közzétéve Helyi hírek

„Örüljetek az Úrban mindenkor!” (Fil 4,4) – ez az Ige köré gyűlt össze 50 fiatal Csengersimában június 27 és 30 között az Élet Vize Református Ifjúsági Házban megszervezett SZIRT találkozón. A rövidítés a Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozója (SZIRT) nevet jelzi, és valóban ebben a hét központi Igéjében megtalálható örömben teltek a napjaink.

SZIRT csoportkép

A Szatmári Református Egyházmegye szervezésű tábor hétfőtől csütörtökig tartott, amelyet Nt. Szalay Kont esperes úr nyitott meg. A hét fő témája a „SZÖSZ” volt, ismét egy rövidítés: Szabadság, Öröm, Szeretet. A főelőadó Nt. Bogáti Attila volt, aki a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye ifjúsági referense és Kisvárdán ifjúsági lelkész, elgondolkodtatott és megnevettetett azzal, hogy mit is jelent Isten szerint szabadnak lenni, örülni és szeretni.

IMG 8792

A reggeli áhítat után következtek az előadások, amelyek mondanivalóját a kiscsoportos beszélgetéseken boncoltunk tovább. A délutánokon különféle programokon vehettek részt a fiatalok: biciklitúra, vízitúra, lovas előadás, fekvő áhítat. Az esték áhítattal kezdődtek, majd koncerteken át nagyon jó beszélgetésekben értek véget.

IMG 8974

Az utolsó csütörtöki nap rendhagyó úrvacsorás istentisztelettel zártuk, amikor is a templomtól nem messze lévő kúton terítettük meg a kegyelem asztalát, és így hívogattuk az ifjúságot a kútfőhöz, az élet vizéhez, Jézus Krisztushoz.

IMG 9114IMG 9159

Láttunk a fiatalok arcán meglepődést, fáradtságot, de vittek magukkal örömöt is, nem is akármilyet, Istentől származót.

Szabó Béla református lelkipásztor, a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági referense 

Fotók - Ország András

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert