Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 21:16

Tűzoltók gyakorlatoztak a Mátészalkai Kórházban

  • Közzétéve Helyi hírek

Az éves képzési tervben meghatározottak alapján a mátészalkai hivatásos tűzoltók szerdán délelőtt a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház mátészalkai területi intézményében tartották gyakorlatukat.

mszalkatuzolto005

A szituációs feladat végrehajtása előtt a felújított kórházi egységekben helyismereti gyakorlaton vettek részt. A létesítmény bejárása során a helyi szakember ismertette a közművek elzárási lehetőségeit, megmutatta beavatkozást biztosító beépített tűzvédelmi rendszert, a tűzoltáshoz szükséges oltóanyagok biztosításának lehetőségeit, helyét valamint megtekintették a tűzjelző központot.

mszalkatuzolto004

A bejárás során az állomány ellenőrizte a fali tűzcsapok és a tűzoltó készülékek érvényességét. A feltételezés szerint a kórház asztalosműhelyében keletkezett a tűz, amely gyorsan átterjedt az ott tárolt munkagépekre.

mszalkatuzolto006

A dolgozók az egységek kiérkezése előtt elvégezték az áramtalanítást, majd elhagyták az a tűz által veszélyeztetett épületet. A tűzoltók a kiérkezést követően átnézték az épületet és meggyőződtek az épület kiürítéséről. Ezután a beavatkozást végző egységek megakadályozták a tűz továbbterjedését és az oltáshoz több sugarat is szereltek.

mszalkatuzolto007

A gyakorlaton résztvevő állomány a szerelési szabályzatnak megfelelően, a biztonsági és munkavédelmi szabályok betartásával hajtotta végre a feladatát. A gyakorlat végrehajtását a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata, valamint a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettese ellenőrizte.

mszalkatuzolto008

A gyakorlatot Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat megfelelőre értékelte.

mszalkatuzolto009

Fotós: Dombrády Gábor tű. főhadnagy, KMSZ

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert