Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 23, 21:16

Beköszöntött a nyár a Nyírmadai Fogyatékos Nappali Intézmény ellátottjaihoz

  • Közzétéve Helyi hírek

Mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött a Nyírmadai Fogyatékos Nappali intézmény valamennyi ellátottja.

Nyirmada human008

Igyekeztünk folyamatosan változatos szabadidős programokat szervezni, melyek segítették a kis közösség formálódását, valamint a klubtagok hasznosan tölthették a hosszú nyári napokat.

Nyirmada human001

Legsikeresebb programjaink a kirándulások voltak. Többször voltak kreatív programok, bográcsolások, szalonnasütések, közös séták, szülinapok-, illetve névnapok megtartása, fagyizás, kerékpártúra. Meghívtuk a Segítő Ház ellátottjait egy finom ebédre, melyet egy közös Ki-mit tud előzött meg.

Nyirmada human000

A nyár elején részt vettünk a nyíregyházi fogyatékossággal élők találkozóján, melyre labdás, illetve pom-pomos tornagyakorlattal készültünk, de sajnos technikai okok miatt nem tudtunk fellépni. Itt lehetőség volt a fogyatékkal élőknek összemérni tudásukat, illetve ügyességüket, majd egy közös ebéddel zárult a rendezvény. A gyakorlathoz szükséges labdákat a helyi Önkormányzat finanszírozta, melyet ezúton szeretnénk megköszönni.

Nyirmada human002

A Mi Kis Falunk Egyesülete meghívta a klubbot Petneháza külterületén lévő Szigeti-tanyára, ahol lovas kocsival meglátogattuk a szomszéd településen lévő Földvárat, majd egy finom ebéddel látták vendégül az ellátottainkat. A tanya állatparkjában házi állatokat, a növénykertben pedig egzotikus növényeket tekinthettünk meg.

Nyirmada human003

Napi tevékenységeink közé tartozik a társasjátékozás, kártyázás, színezés, rajzolás, felolvasás, mozizás, zenehallgatás, illetve a gyógytorna jellegű foglalkozások mindennapi rendszerességgel. Lehetőség szerint bevonjuk az ellátottakat a környezetünk tisztán tartásába, kertészkedésbe, mindezzel biztosítva a mindennapi életvitelhez szükséges technikák elsajátítását. 

Kissné Czipták Judit

Nyirmada human005Nyirmada human006Nyirmada human007

Nyirmada human004

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert