Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 15:01

Közel negyven segélyhívás három nap alatt Szabolcs-Szatmár-Beregben

  • Közzétéve Helyi hírek

Péntektől vasárnap éjfélig harminchét segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányítási központjába.

buj

 

Pénteken 

teljes terjedelmében égett egy kálmánházi, kilencven négyzetméteres tároló épület, amelyben faanyagot, asztalosipari gépeket, terménydarálót, tartalék üzemanyagot is raktároztak. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók három gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt. 

Száz négyzetméteren lángolt az avar és egy facsomó a tiszarádi Szabadság tér mögött. Fényeslitke és Kisvárda között, a vasúti síneknél ötven négyzetméteren avar, Nyíregyháza-Polyákbokornál, az út mellett húsz négyzetméteren az aljnövényzet égett. A helyszíneken a kisvárdai és nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati, valamint a nagyhalászi önkéntes tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat.

Veszélyesen megdőlt egy nagy méretű fa a nyírteleki Váci Mihály utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók létraszerrel, motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Szombat 

hajnalban egy nyíregyházi mosodában hat kézikocsin égtek ágyneműk. A helyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálati irányítása mellett avatkoztak be. Az egységek a kézikocsikat a helyiségből eltávolították, majd a tüzet két vízsugárral eloltották, az épületrészt átszellőztették. Személyi sérülés nem történt. 

Nagy méretű hulladékgyűjtő égett a nyíregyházi Huszárok útja elején. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Dízel üzemű személygépkocsi motortere égett egy mátészalkai áruház parkolójában szombat délután. Az Alkotmány úti helyszínre a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, ekkor már egy ott tartózkodó a lánggal való égést megszüntette egy kézi porral oltó tűzoltó készülékkel. A tűzoltók a még izzó, parázsló részeket szüntették meg, hűtötték vissza és áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Ötszáz négyzetméteren égett száraz fű és gaz Nyíregyházán, a Debreceni út egyik felüljárójánál. A helyi hivatásos tűzoltók két gyorssugárral fékezték meg a lángokat. 

Vélhetően rosszul lett egy sofőr vezetés közben, így autójával útpadkára, majd árokba hajtott szombat délelőtt a nyíregyházi László utcában. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a mentőknek egy szabadnapos nyíregyházi tűzoltó segített kiemelni a járműből a sofőrt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A kiérkező egység áramtalanította a járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt. 

Vasárnap 

kora hajnalban két nagy méretű szelektív hulladékgyűjtő konténer égett a nyíregyházi Móricz Zsigmond utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Három hektáron égett az erdő aljnövényzete, valamint öt köbméternyi facsomó tegnap Laskod külterületén. A paszabi Posta utca mögötti területen ötszáz négyzetméteren, a demecseri Vasút utcában, a töltésparton háromszáz négyzetméteren lángolt a száraz fű. Ópályiban, a Dankó István utcai lakóházak mögötti területen, ötven négyzetméteren nádas és fű égett. A helyszíneken a baktalórántházi, kisvárdai, mátészalkai hivatásos, valamint az ibrányi önkormányzati és a demecseri önkéntes tűzoltók oltották el a szabadtéri tüzeket.

Ágymatrac és kommunális hulladék égett tegnap este egy nyírmadai, lakatlan ház egyik szobájában. A baktalórántházi hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt. 

Árokba hajtott egy személygépkocsi tegnap reggel a 41-es főút 13-as kilométerszelvényénél, Napkornál. A járműben csak a sofőr utazott, akit a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emeltek ki, majd adtak át a mentőknek. Az autót a napkori önkéntes tűzoltók áramtalanították. 

Árokba hajtott egy személygépkocsi a buji Rákóczi utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Két személygépkocsi ütközött össze Mátészalkánál, a 471-es út 73-as kilométerszelvényénél. A mátészalkai hivatásos tűzoltók az egyik gépjárművet áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően azt az úttestről letolták. A másik autó áramtalanítása nem volt indokolt, a balesetben senki nem sérült.

Fotó: Nyíregyháza HTP

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280