Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 29, 8:05

Új Körforgalom épül Kisvárda belterületén

  • Közzétéve Helyi hírek

Ma egyeztettem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatójával, Óvári Lászlóval, aki jó hírről számolt be! Új körforgalom jön létre Kisvárda belterületén (Krucsay M. és Bajcsy Zs. út kereszteződésénél, így megújul a Krucsay M. utca - olvasható Dr. Seszták Miklós Facebook oldalán

kivardakuracsy

 A támogatói okirat aláírásra került.

 

TOP PLUSZ 6.1.2-21-SB1-2023-00007 sz. pályázat Kisvárda belterületét érintő projektje:

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pályázatot nyújtott be a TOP PLUSZ 4 és 5 számjegyű utak fejlesztése című felhívásra a 4149 j. Kisvárda nyugati összekötő út, Kisvárda belterületén lévő Városmajor utca Tesco körforgalomtól kezdődő és a Krucsay Márton utcai körforgalomig tartó szakaszának burkolat-felújítására, valamint a Krucsay Márton utca - Bajcsy-Zsilinszky utca balesetveszélyes csomópontjának körforgalommá történő átalakítására.

A projekt kapcsán a Városmajor utca és a Krucsay Márton utca ezen szakaszán a repedezett burkolat felújítása történik, útszegélyek cseréjével, aknafedlapok szintbehelyezésével, padkarendezéssel és a vízelvezető rendszer tisztításával. A Krucsay Márton utca - Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében a szűk beépítettségre való tekintettel mini körforgalom kerül betervezésre. A körforgalmi csomópont kialakításához a meglévő ágak (Krucsay Márton utca, Bajcsy-Zsilinszky utca) nyomvonalának korrigálása szükséges. A kivitelezés során az érintett közművek kiváltása, illetve védelembe helyezése, valamint a közvilágítás átépítése is megtörténik. A gyalogos forgalom számára a szükséges járdakapcsolatok kiépítése és az átvezetések is megoldásra kerülnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. TOP PLUSZ 6.1.2-21-SB1-2023-00007 azonosítószámon nyilvántartott támogatási kérelmét a Magyar Államkincstár 2024. április 29-én támogatásra érdemesnek ítélte. A tervek elkészítésére a közbeszerzési eljárás folyamatban van.

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert