Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 28, 13:29

Életműdíjat kapott a pusztadobosi pedagógus

  • Közzétéve Helyi hírek

A Kisvárdai Tankerületi Központ Életműdíját a 2023/2024-es tanévben Daniné Groholy Gabriella az Pusztadobosi Általános Iskola igazgatója kapta.

gabikafotó: kisvarda.hu

A tanárnő gyermekkorát Rohodon töltötte, itt járt általános iskolába, majd középiskolai tanulmányait Baktalórántházán folytatta.

A szülők példája

Pedagógus szülei jó példával jártak elől, vonzóvá tették számára a pedagógus pályát, így ő is ezt választotta. Nyíregyházán, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán matematika-fizika szakos általános iskolai tanár diplomát szerzett.

A 2023/2024-es tanévben kezdte meg pályája 40. tanévét a Pusztadobosi Általános Iskolában. Ez idő alatt mindössze két munkahelyen dolgozott, ennek ellenére változatos, az iskolai élet minden területére kiterjedő pályát tudhat maga mögött. Tanított a felső tagozat minden évfolyamán, megismerhette az alsó tagozat munkáját, kipróbálta az iskola által kínált munkakörök szinte minden lehetséges területét (napközis nevelő, osztályfőnök, diákönkormányzatot segítő pedagógus).

2005. szeptember 1-től 2013. július 31-ig igazgatóhelyettesi feladatokat látott el.

11 éve vezetői beosztásban

2013. augusztus 1-től megbízott igazgatóként dolgozott, 2014. augusztus 16-tól megbízást kapott az intézmény vezetésére. 2019-től a második vezetői ciklusra szóló magasabb vezetői megbízását folytathatja.

A vezetői feladatot képességeihez és tudásához mérten nagy odaadással végzi. Munkája eredményeként tiszteletet, megbecsülést vívott ki mind a tanulók, mind a kollégák részéről. A változásra, változtatásra nyitott innovatív intézményi közösséget tudhat maga körül, melyet a gyermekközpontúság, a családias légkör jellemez. Kiemelt figyelmet fordít a kialakított értékek és hagyományok őrzésére, továbbvitelére.

A pedagógiai munka során összegyűlt tapasztalatok, a képzések, továbbképzések, az önművelés során szerzett új ismeretek, az innovációs törekvések és a folyamatos külső-belső tapasztalatcserék együttesen járultak hozzá az iskolai közösség szakmai fejlődéséhez. Szoros együttműködést ápol a fenntartóval és a települési önkormányzattal.

A nevelőtestület támogatásával

Az általa vezetett intézmény infrastrukturális fejlődését és az ott folyó szakmai munka eredményességét szem előtt tartva – a nevelőtestület támogatásával és közreműködésével - minden pályázati lehetőséget megragadott. Így lett a Pusztadobosi Általános Iskola előminősített referencia intézmény, mentoráló intézmény, bázisintézmény. Több uniós és hazai projekt megvalósításában tevékenykedik az iskola, melyek a tanórán kívüli lehetőségek sokszínűségét nyújtják a diákok számára.

2014-től a Nemzeti Pedagógus Kar tagja, valamint 2015-től szakértőként és tanfelügyelőként is tevékenykedik. Nagy hangsúlyt fordított az önképzésre, önfejlesztésre. Ennek köszönhetően az elmúlt években - számtalan akkreditált továbbképzés mellett - Jogi szakokleveles közoktatási szakember, valamint Köznevelési mestervezető végzettséget szerzett.

Munkáját töretlen lelkesedéssel, kitartással, odaadással végzi.

2019-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés a megyei oktatás-nevelés területén kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként „Kiss Áron” kitüntető díjat adományozott részére.

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert