Gyuri kifli - elkészítés lépésenként fotóval Olgi nagyitól
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Olvasóink küldték
A nyáron egy volt, általános iskolai osztályom, osztálytalálkozót szervezett, de, nem volt nekik elég az egész napos találkozó, egy hónap múlva nálam, szalonna sütésre gyülekeztek.
Ma ki is próbáltam, egy fél adaggal:
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 10 szem édesítőszer /egy pici forró vízzel feloldva/, 1/2 liter tej, 7 dkg élesztő, 2dl olaj
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 6 részre osztjuk /keleszteni nem kell, egyből lehet elkészíteni/.
1 cipót kör alakra nyújtunk /kb 3 mm vastagra/, és 12 részre vágjuk.
A cikk vastagabb részére egy kis kanál nagyságú rámát teszünk,(én olvasztott vajjal kentem le a kerek lapot) majd kifli formára feltekerjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük.
Szezámmaggal ,vagy sajttal,megszórjuk, és arany barnára sütjük.
150C°-on 30 perc- légkeverésen sütöttem, nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.
Olgi nagyi fotós saját receptjei itt találhatók: bloggeranyo.blogspot.hu