Húsvéti tojás aszpikban - Olgi nagyi kipróbált receptje fotókkal
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Olvasóink küldték
Irázi Viki blogjában találtam ezt a receptet, gondoltam húsvétkor nagyon aktuális. Mindenkinek ajánlom, finom és mutatós!
Hozzávalók: 2 ek zselatin por , 1 dl hideg víz, 10 üres tojáshéj , 1/2 sárga és 1/2 piros színű paprika , csíkokra vágva , 15 dkg sonka csíkokra vágva , pár szem olajbogyó felaprítva vagy félbevágva , konzerv kukorica és zöldborsó , 4 dl világos tyúk húsleves -leves kockából is készülhet, petrezselyemzöld. Nálam már volt a kertben ánizskapor, azt is raktam bele.
Elkészítés:
"Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni. Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle, jól átmossuk, lecsepegtetjük.
A petrezselyem levelekből 1-1-et a tojások aljára (a vékonyabbik felére, mert ez lesz majd kihűlés után a teteje) teszünk, majd a többi hozzávalóból is pakolunk rá és beleállítjuk a tojástartóba.
Amikor a zselatin megduzzadt, feloldjuk a forró húslevesben. Ráöntjük a tojáshéj tetején lévő lyukon a töltelékre a húslevest. Én egy kis tölcsér,és egy csőrös kis merőkanál segítségével oldottam meg.
Tojástartóba rakjuk és betesszük a hűtőbe a tojásokat egy éjszakára. Amikor a zselé megszilárdult, törjük fel a héjat és vegyük ki a zselés tojást.
Olgi nagyi kipróbált receptjeit megtalálja itt: bloggeranyo.blogspot.hu