Málé-pucuka
- Írta: Esze Tamás Népe, Tarpa
- Közzétéve Tájjellegű ételek
....hát "Málé-pucukát" ettél-e már Becses??
Ez egy nagyon régi recept, nagymamámtól tanultam. A nővérem most hétvégén elkészítette, és le is fotózta.
Fotó:Tóthné Csürke Anikó
Elkészítése: 0.5 kg. kukoricalisztet és 0.25 kg. búzalisztet összekeverek, majd enyhén sós víz hozzáadásával tésztát gyúrok belőle. Pihentetem.
Addig apróra vágok egy kis szalonnát és odateszem sülni. Kb. 15 perc pihentetés után a tésztából lisztezett deszkán lágyan söndörgetve nudlikat formázok. Forrásban lévő sós vízben addig főzöm míg a nudlik fel nem jönnek a víz tetejére. Utána leszűröm. Leöntöm forró zsírral.
Savanyú káposztával és töpörtyűvel megszórva kínálom. Jó étvágyat!!