Birsalmasajt torta formában dióval
- Írta: Patak Gábor Gaba
- Közzétéve Olvasóink küldték
Már elkezdett potyogni a birsalma, meg van érve, itt az ideje elkészíteni egy finom birsalmasajtot.
Hozzávalók: 3 kg birsalma. 1,5 kg cukor, 1 dl citromlé, pár szem dió.
Recept: A birsalmát darabokra kell vágni és citromos vízben megfőzni. Mikor megfőtt, a levet le kell önteni. Turmix géppel össze kell pürésíteni (héjával együtt, a magházat elven nem tettem bele) majd a cukrot hozzáadni és gázon főzni. Vigyázni kell mert köpköd a sűrítmény. Folytonos kavarás után a végső állagának elérése előtt tíz perccel a diót hozzá kell adni.
Ha kész, akkor kifóliázott tortaformába téve adunk neki alakot, majd kihűlve lehet tálalni.
Patak Gábor Gaba receptje