Tíz perces fánk recept
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Közzétéve Olvasóink küldték
Tíz perces fánk recept, ha egy kis édességre vágysz, de nincs időd sütögetni! Szinte minden hozzávaló megtalálható a konyhájában!
Hozzávalók: 1 egész tojás, 1,5 dj tejföl, 3 ek porcukor, kb 20-25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy csipet só
ízlés szerint: 1 tk rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.
Az egész tojást a tejföllel és a porcukorral habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőpot, ízlés szerint a rumaromát, és a citrom reszelt héját, majd az összetevőkből könnyen nyújtható tésztát készítünk.
Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban kisütjük oly módon, mint a hagyományos fánkot.
A kiszaggatott tésztát, beletesszük az olajba, majd 1,5 percig fedő alatt közepes lángon karamellbarnára sütjük Ezután megfordítjuk az olajban, majd amikor a másik oldala is megsült a kész fánkot szalvétára szedve lecsöpögtetjük.