Almás torta, sütés nélkül
- Írta: Olgi nagyi
- Közzétéve Olvasóink küldték
Egy különleges finomság Olgi nagyi konyhájából, gyorsan elkészül, fontos azonban, hogy összeállítás után legalább 2 órát kell hogy álljon.
Hozzávalók: 2 dl víz, 1 csomag babapiskóta-legalább 25db
A pudinghoz 4 dl tej. 2 csomag vaníliapuding, cukor, fahéj, citromlé, 3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín), Egy cs habfixáló a tejszínhabbal
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, 2 dl vízzel megpároljuk, majd 4 dl tejjel összekevert pudingporral sűrűre főzzük.Kapcsos tortaformát kirakunk felezett babapiskótával, rátesszük az alma felét, erre a babapiskóta másik felét, és végül a maradék almát.Tetejét a felvert tejszínnel díszítjük, és a végén hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. Addig a babapiskóta megpuhul.
A fotókat az unokahúgomnál készítettük, a tortát most szögletes jénaiba raktuk, és csak tálaláskor raktunk rá tejszínhabot. Banán és eper is került mellé.
bloggeranyo.blogspot.com - Olgis kipróbált receptjei