Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Nov 21, 9:43

Borscs leves receptje

Ukrán nemzeti étel. Eredete a Kijevi Rusz koráig nyúlik vissza.

borscs

Fotó:nosalty

 

A szláv nyelvek etimológiai szótárai szerint a борщ (borscs) szó eredetileg a борщевик (borscsevik) elnevezésű növény, a medvetalp nevéből származik, ennek a leveleit használták az ételhez korábban.

Hozzávalók: (4 fő részére)

serpenyo

Elkészítés:

  1. A felkockázott húst sós vízbe feltesszük főni.
  2. A habját leszedjük.
  3. Beledobunk egy hagymát, borsot, ételízesítőt, s puhára főzzük.
  4. A fazékba 2 evőkanálnyi olajat öntünk, belekeverünk egy kevés pirospaprikát, a szeletelt céklát és káposztát, az apróra vágott sárgarépát és karalábét.
  5. Miután kicsit megpirítottuk a zöldségeket, feleresztjük a húslével, és kb. 20 percig pároljuk.
  6. A párolt zöldséget a puha húshoz adjuk, beletesszük a krumplit és a paradicsomlevet. Újraforrástól lassan, kb. 20 perc alatt készre főzzük.
  7. Tálalásnál a forró levesre 1-1 kanál tejfölt teszünk, petrezselyemzölddel díszíthetjük.

 További információ!

donerfkert