HM Tartalekos STATIK ADS 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Jul 3, 6:01

Élve megúszták - Két vitorlázó repülőgép ütközött össze 900 méter magasságban Nagycserkesz közelében

  • Közzétéve Helyi hírek

Nyíregyháza légterében 900 méteres magasságban ütközött két vitorlázó repülő szombat este fél nyolc  környékén. A két pilóta sikeresen alkalmazta az ilyenkor végrehajtandó feladatot. 

legibalesetafotók: Móricz Csaba/FrissMédia

A FrissMédia tudósítója szerint: Valószínűleg műszaki hiba miatt történhetett a baleset. Információink szerint a magasabban lévő gép farokrésze eltört így irányíthatatlanná vált, a hetven éves pilótája tehetetlenül zuhanni kezdett lefelé, amikor is  nekicsapódott a lejjebb lévő gépnek. 

Az ütközés megközelítőleg 900 méteres magasságban történt, így a pilótáknak volt idejük és lehetőségük a biztonsági protokoll alkalmazásra. Kiugrottak a gépekből és akíválták a mentőernyőket. 

Az ernyők köszönhetően a megfelelő magasságnak ki tudtak nyitni és így megfelelően csillapították a pilóták földreérését.  

A balesetet okozó gép a kukoricásba csapódott, míg a másik tőle mintegy 500 méterre egy erdő fái közé fogságba ejtve az összetört gépet. 

legibalesetb

A pilótákat információink szerint  könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség műszaki szakértők, valamint a Közlekedésbiztonsági Szervezet  bevonásával  vizsgálja.

 

További információk!

HM Tartalekos STATIK ADS 640x360 v2

 

 

336x280

Reklám a cikkekben 1

Zoardz