Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 18, 22:19

Sérült, égből lezuhant vadkacsához kérték a szabolcsi rendőrök segítségét

  • Közzétéve Helyi hírek

Nyíregyházán egy idős hölgy kért segítséget a rendőrségtől, miután éppen a kertjébe pottyant le az égből vérző sérüléssel egy növendék vadkacsa.

vadkacsa

A néni elmondta, hogy egy láda alá biztonságba helyezte és megitatta a szárnyast, de orvosi ellátásáról nem tud gondoskodni.

A rendőrség elkötelezett az állatok védelme mellett, így kollégáink igyekeztek is minél rövidebb idő alatt gondoskodni a segítségről. - írták a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei rendőrség Facebook oldalán

 Dr. Kiss Csaba nyíregyházi háziorvoshoz fordultak, aki az emberek gyógyítása mellett az állatok, főként a sérült madarak ellátását is szívügyének tekinti.

A madármentő orvos azonnal igent mondott a vadkacsa átvételére, csupán a szállításban kérte a közreműködésünket. Ez igazán nem volt nagy kérés, így kollégáink azonnal indultak, hogy a pórult járt Tás mielőbb szakszerű segítséget kaphasson. Úgy tudjuk Tás, akit vélhetően a levegőben egy ragadozó madár támadhatott meg jobban van, és néhány nap kényszerpihenő után újból szabadon szárnyalhat.

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert