MK voks2025 1200x150 0401

Bejelentkezés
Frissítve: 2025 May 25, 7:43

Akácvirág szörp

Környékünkön is kibújtak az akác fehér virágai, ma jártam a Ricsikai erdőben és enyhén, de már érezhető a finom nektár illat.

Az akácvirágzással megkezdődött a szörpkészítés szezonja is. A legszimpatikusabb akácvirág szörp receptet a befozok.blog.hu oldalon találtuk!

akac

Kevés vízzel sok akácvirággal nagyon intenzív ízű levet kapunk, ehhez sok cukor jön, tehát aromás és nagyon jól hígítható szörp a végeredmény.

Hozzávalók: kb 2 liter (térfogat) akácvirág, 2l víz, 2kg cukor, 2db citrom, 2,5dkg citromsav

A virágfürtöket olyan helyen szedjük ahol nincs autós forgalom vagy túl nagy por, mert megmosni nem szabad, csak a bogarakat kiütögetni.

Egy lábasba pakoljuk őket, ráöntünk annyi vizet hogy ellepje, sőt, a virágok a víz kb négy ötödéig érjenek. Belekarikázzuk az alaposan megmosott citromokat is és egy mélytányért a tetejére teszünk az egésznek úgy hogy a víz alá nyomjuk, így a tányérba került víz lent tartja a tányért, a tányér pedig a szirmokat a víz alatt.

Két napra hűvös helyre tesszük, a legjobb a hűtőszekrény. Ha tudjuk, egy nap elteltével kavarjuk át.

Amikor letelt a 2 nap, leszűrjük gézen át és a kapott illatos léhez hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat és feltesszük főni. Kb 10 percig rotyog, majd elzárjuk és keletkezett hab, azt lefölözzük. Azonnal sterilizált üvegekbe töltjük és dunsztoljuk.

MK NemzKonz ADS 700x700px 1122

Helyi reklám!
Márokpapiban Szakács Csabáék várják a boltba a vásárlókat, a sörözőbe pedig a kikapcsolódni vágyókat.
A fagyizóban finom csavaros krémfagyit kínálnak és a gyerekeket saját játszótér is várja.