Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 28, 7:13

A szüreti felvonulás hagyományát élesztik újra Tunyogmatolcson

  • Közzétéve Helyi hírek

Újjáélesztették Tunyogmatolcson a szüreti felvonulás hagyományt, a szatmári településen sok szekérrel és hintóval, rengeteg táncossal és persze borkínáló csinos lányokkal most szombaton tervezik az idei felvonulást déli indulással. (plakát a cikk alján)

tunyogmatolcsA szüreti felvonulók Tunyogmatolcs főutcáján 1985-ben. (M. K. felv.)

Nem véletlen hogy újjáélesztést írok, hiszen 1985-ben a Kelet-Magyarország is beszámolt erről a jeles őszi eseményről a Holt-Szamos két partjáról. Anno így írtak a szüreti napról:

Az elmúlt hét végén a Fehérgyarmati városi fúvószenekar muzsikája fogadta a tunyogmatolcsi sportpályára érkezőket. Fél kí-re megtelt a pálya lovasokkal, fogatatokkal.

A fogathajtó verseny az előre kijelölt útvonalon zajlott, értékelő bizottság előtt. A szurkolósereg pedig „kerítésen túlról” biztatta a versenyzőket.

A fogathajtó versenyt követően megkezdődött a szüreti felvonulás, Tunyogmatolcs, illetve Fehérgyarmat utcáin.

Délután a sportpályán labdarúgó-mérkőzés, este a művelődési házban kultúrműsor fogadta a látogatókat. Eljöttek a Kömörői népdalkör tagjai , Végh Attila vezetésével, s örömmel vállalták a fellépést a Jeney Lajos irányította Kistúr citeraegyüttes tagjai is Túristvándiból.

A fiatalokra gondolva tervezték a programba a divatbemutatót, s került sor az esti szüreti mulatságra is.

tunyogmatolcs

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert