DAP online ADS KV 1200x150 1016

Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 22, 6:24

Világ Gyalogló Nap 2024. Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

A gyaloglás a legjobb orvosság.” Hippokratész A Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdett Világ Gyalogló Napra (World Walking Day) Aranyosapáti iskolája idén október 18-án csatlakozott. (és a rossz idő miatt már egyszer elhalasztott)

aranyos

Az esemény célja a helyi nevezetességek, főbb látnivalók megtekintése, megismerése mellett a mozgás és az egészséges táplálkozás fókuszba állítása volt . Szép számmal gyűltünk össze ismét, az alsó és felső tagozatosok.

Nagyon lelkes csapattal túráztunk, játszottunk gyönyörű őszi időben. Bő egy óra kényelmes gyaloglás után értünk a fenyőkkel szegélyezett szép kis erdőbe, ahol a tulajdonos kedvességének köszönhetően eltölthettünk egy kis időt.

aranyosa

Tízórai után előkerültek a labdák, frizbik, tollasok. Jól esett a mozgás, mert a napsütés ellenére bizony csípős volt a levegő. Játék után (a változatosság kedvéért) egy másik úton indultunk vissza.

aranyosb

Összesen 9 km-t gyalogoltunk, az iskola teljes tanulólétszáma és a pedagógusok. Gyönyörű arcát mutatta az őszi táj, mindannyian nagyon élveztük az utat. Az alsósok különböző terméseket gyűjtöttek, amiket környezetórán tanulmányoznak majd. Kellemesen elfáradva, éhesen érkeztünk vissza az iskolába, ahol már várt minket a finom ebéd, ami után a szokásos módon folytatódott tovább a napunk. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, remekül sikerült közös programmal zárhattuk a hetet.

kert

 

 

DAP online ADS KV 700x700 1016

 

kert