DAP online ADS KV 1200x150 1016

Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 22, 13:16

Tiltott permetszerek a Tisza-parti portán

Jövedéki termékeket kerestek, de tiltott rovarölő- és növényvédőszereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy magyar férfi portáján Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

permetszer

Az egyenruhások egy Tisza-parti község lakóházához érkeztek ellenőrzésre, adózatlan jövedéki termékeket keresve. Első pillanatra úgy tűnt, hogy mindent rendben találtak a ház portáján, egészen addig, amíg a 21 éves férfi autója górcső alá nem került.

A jármű csomagtartójából ukrán és lengyel útmutatóval ellátott növényvédőszerek kerültek elő. A termékekkel és azok beszerzésével kapcsolatban azonban a fiatalember nem kívánt nyilatkozni, csak annyit árult el, hogy azokat ő maga pakolta be autója csomagtartójába, hogy majd valakinek átadja.

Az ismeretlen eredetű vegyszerek miatt a járőrök értesítették a Kormányhivatal területileg illetékes Növény- és Talajvédelmi Osztályát. A szakemberek megállapították, hogy a permetszerek nem rendelkeznek érvényes forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel, ezért a termékeket azonnal zár alá vették.

A megfelelő forgalombahozatali engedély nélküli termékek felderítésével, piacról való kiszűrésével a NAV hozzájárul hazánk lakóinak biztonságához, egészségének védelméhez.

kert

 

 

DAP online ADS KV 700x700 1016

 

kert