Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 21, 23:04

Te szedd 2016. Aranyosapáti

  • Közzétéve Helyi hírek

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hatodik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

teszedd

Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. A TeSzedd! idén is szerepel nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre.

Az Aranyosapáti Általános Iskola diákjai az idén csatlakoztak a TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. Hiszen mindannyian azt szeretnénk, ha környezetünkben felhagynának a szemeteléssel.Nagy László a Navigátor Egyesület képviselője biztosította a zsákokat, kesztyűket. A cél, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére. 2016. Április 29-én 10:00-tól 12:00-ig mi is megtisztítottuk Aranyosapátit.

teszedd1

2016.április 29-én iskolánkban megkezdtük a TeSzedd program megvalósításához szükséges tájékoztatót és adminisztrációt. Összesen 234 fő vett részt az akcióban. A tájékoztató során felolvasták az osztályfőnökök a munkavédelmi szabályzatot. Ezután kezdetét vette a tényleges munka.

Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, de a diákok kedvét ez nem szegte. A faluban rengeteg cigarettacsikket, eldobált szemetet szedtünk össze. Buszmegállókban, parkokban is jártak a diákok, ill. a közeli Ricsikába a temetőben is szedték az eldobált szemetet. Köszönjük Kazsuk Csaba polgármester Úrnak, hogy gyermekeinket kivitték a Ricsikába, ahol szemetet szedtek. Az Aranyosapáti Önkormányzat kisbusza szállította el az összeszedett szemeteszsákokat. Az eső beálltával az időjárás véget vetett a programnak, de így is több mint két órát tudtunk a hulladékgyűjtéssel foglalkozni.

teszedd2

A tanulók nagyon élvezték ezt a programot és nagy lelkesedéssel szedték a szemetet. A hulladékgyűjtés során a beszélgetések sokszor a környezetvédelem felé terelődtek, amely során sokan elmondták a véleményéküket erről (itthoni viszonylatokról) ill. jó példákat is meséltek a diákok egymásnak. A gyerekek ilyen módon juttatták kifejezésre a bennük rejlő igényt a tisztaságra . A rendezvénynek közösségformáló szerepe is volt, jó hangulatban és értékes munkával telt a délelőtt. Köszönet érte!

Benkő Katalin intézményvezető

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert