Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 17:13

A Magyar Kultúra Napja Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

A Magyar Kultúra Napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de már hosszú évek óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak. A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT.

pap2

„Ne legyen kultúra magyarság és magyarság kultúra nélkül.” (Kodály Zoltán)

Iskolánk méltóképpen ünnepelte meg e fontos napot. Az előző tanévekhez hasonlóan, az idén is megemlékeztünk a magyar kultúra napjáról.

pap4

2020.január 22-én a gesztor iskolában Papon jártunk. Barta András intézményvezető köszöntötte a résztvevőket és tartott előadást a kultúra szó jelentéséről, a magyar kultúra helyéről, megőrzésének és ápolásának fontosságáról. A Papi tanulók színvonalas műsort adtak. A megemlékezés kiegészült a gyerekek által készített, a magyar kultúra napjához méltó tablók és portrék kiállításával. Ez alkalomból műveltségi vetélkedőt rendeztünk a felső tagozatos tanulók számára. A vetélkedő anyagát Harmati Tamásné állította össze. Köszönjük a feladatokat és a remek versenyt.

pap3

Iskolánként 6 fős csapatok vállalkoztak a megmérettetésre. Az írásbeli és szóbeli feladatok voltak. A diákok lelkesedéssel, jókedvvel dolgoztak csapatmunkában.Az ebéd előtt báb előadást láthattunk. Minden résztvevő oklevelet, hűtőmágnest kapott ajándékul pedig könyvjutalomban részesült.

A magyar kultúra napi megemlékezés szándéka ebben az évben is az volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet múltunkra, hagyományainkra, kulturális és művészeti életünk értékeire, hazánk szépségeire, anyanyelvünkre.

pap

Reméljük, hogy e gazdag programokkal erősíthettük diákjaink magyarságtudatát, a kultúra iránti érdeklődését, szeretetét és nyitottságát!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280