Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 19, 21:30

Hét perc alatt értek a kórházba a kétéves kislánnyal

  • Közzétéve Kék hírek

Mindössze ennyi idő kellett a készenléti rendőröknek, hogy kórházba szállítsanak egy lázgörcstől eszméletét vesztett kétéves kislányt. A gyors beavatkozásnak köszönhetően állapota már stabil.

rendorsiet

Budapest IX. kerületében láttak el gépkocsizó járőrszolgálatot szeptember 18-án este a Készenléti Rendőrség (KR) Rendészeti Igazgatóságának tiszthelyettesei, amikor kiabálásra lettek figyelmesek a Gát utcában. Ahogy kiszálltak az autóból, és a hang irányába siettek, kiderült, hogy egy édesanya kiabált segítségért karjában kétéves kislányával.

Odaérve hozzá, látták, hogy a kisgyerek eszméletlen. Egyik járőr kitapintotta pulzusát, és ellenőrizte, hogy lélegzik-e, miközben a másik a mentőket értesítette. Majd ellenőrizték azt is, hogy nincs-e idegen tárgy a légútjaiban. Az egyre nehezebben lélegző kislány állapota egy-két perc alatt egyre súlyosabbra fordult, szájából váladék folyt, miközben teste kezdett elernyedni. A járőrök látva, hogy minden perc számít, úgy döntöttek, rendőrautóval viszik be a kórházba.

Megkülönböztető fény- és hangjelzést használva igyekeztek vele és édesanyjával minél előbb a kórházba érni. Rádión értesítették a központot, ahonnan jelezték érkezésüket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek. Így amikor hét perc alatt odaértek, az ügyeletes orvos és a nővérek már várták őket. Majd azonnal megkezdték a gyermek ellátását.      

A kórház tájékoztatása alapján a kislányt éjszakára benn tartották megfigyelésre. Jelenleg jó általános állapotban van.

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert