Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Sep 18, 22:19

Mindenhol feloldásra került a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időnek köszönhetően a kiszáradt talajok átnedvesedtek, mindenhol feloldásra került a tűzgyújtási tilalom.

esoafoto: Aleksandar Pasaric/pexels.com

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeptember 16-tól Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben is visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.  A hatóság már tegnaptól, szeptember 15-től visszavonta a tűzgyújtási tilalmat Budapesten, valamint Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékben.

A Tűz Időjárási Index alapján az éghető könnyű biomassza országszerte átnedvesedett annyira, hogy az már tűzveszélyt nem okoz. Erre való tekintettel a Nébih, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) egyetértésével, a még tűzgyújtási tilalommal érintett alföldi vármegyékben is visszavonja rendelkezését.

Az intézkedéssel holnaptól Magyarország teljes területén engedélyezett a tűzgyújtás, a jogszabályi előírások betartása mellett. Erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyeken szabad tüzet rakni, melynek szabályairól a www.erdotuz.hu oldalon olvashatnak további információkat az érdeklődők

Hová, merre a hétvégén?

kert

 

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert