Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Oct 4, 15:40

Még Toto kutya is zavarba jött, olyan sok cigit szagolt ki

Többmilliós az a bírságról, amit annak az elkövetőnek kell majd fizetnie, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei cigarettacsempészésen csíptek nyakon.

KUTYA

A pénzügyőrök Totóval, a kábítószer- és cigarettakereső kutyával végeztek közúti ellenőrzést Győr-Moson-Sopron vármegye egyik útján, amikor egy román kisbusz akadt fenn a mustrán. A szolgálati eb az egész járművet átszimatolta, és szinte mindenhol jelezte, hogy érdemes lenne az autó kárpitját tüzetesen átnézni. Az egyenruhások elkezdték a kárpitok kibontását, ahonnan hosszú, kígyózó csíkokban kerültek elő a különböző márkájú, román zárjegyes cigaretták. Az oldalfalak kitöltése mellett a gyári üreget is kihasználta az elkövető. A sofőr azt mondta, hogy nem tudott a csempészholmiról, az autó tulajdonosától csak azt a megbízást kapta, hogy a járművet Angliába juttassa el.

A pénzügyőrök összesen 1140 doboz magyar zárjegy nélküli dohányterméket foglaltak le 2,6 millió forint értékben. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény miatt indítottak eljárást. A sofőr több mint hárommillió forint bírságra is számíthat.

Az idei év kutyabeszerzése és - kiképzése Toto felderítése alapján eddig sikeresnek értékelhető. A németjuhász-malinois keverék az ez évi kutyavásáron került az igazgatósághoz, ahol azonnal megkezdődött a kiképzése, aminek eredményeként szeptember elején már hathatós munkatársként támogatta az egyenruhások munkáját.

Toto beszerzéséhez az Európai Unió CCEI programja nyújtott pénzügyi támogatást.

 

 

 

 

Hová, merre a hétvégén?

kert